OBS!
Boktips: Något motvilligt tog jag mig an den första boken - närmast för att i någon mån försöka blidka de två närstående damerna. Men vad hände? Nog tog det sin tid . . .
Läs mer >>Djurskydd i Torrevieja
Attityden till djuren i södra Spanien, även husdjuren, kan skilja sig betydligt från vad vi från Norden är vana vid. Det sköna klimatet gör att det fördenskull inte finns behov av att ha dem inomhus i samma utsträckning som i Norden, vilket gör att de inte lever lika nära sitt husfolk som hos oss. Därtill kommer att många hundar tjänar som vakthundar och kan få leva sitt liv skällande bakom höga murar utomhus året om.


Naturskydd i Torrevieja
För den som är djur- och naturvän finns aktiviteter att delta i - det finns exempelvis en grupp frivilliga som hjälper till i La Matas naturpark. . . .
Läs mer >>Aktiv i Torrevieja på cykel
Några cykelintresserade har redan testat ett par leder, men fler än så har kommit med från hösten 2011.
Läs mer >>Astronomi
Vega Baja Astronomy Group är en grupp amatörastronomer, förenade i sitt intresse för rymden och stjärnornas värld. De träffas den andra onsdagen i varje månad, vanligen kl.14-16, på restaurangen Los Carteros i urbanisationen Ciudad de las Comunicaciones mellan San Miguel och Campoamor - för vägbeskrivning och karta . . .
Läs mer >>
OBS!
Följ med på vandringar och lär känna spansk natur! Och andra vandrare.
Redan den 6 januari började Fjellturgruppen sin vandrarsäsong - se deras vårprogram här!

Varannan tisdag kl.11.00 är det samling vid Bar Carlos för start inför någon vandring.
Du är välkommen att anmäla dig en dag innan!
Läs mer >>Resor utflykter nära och omkring.
Vi planerar nya småresor i vårt närområde, som vi kommer att annonsera här. Välkommen att delta!
Läs mer >>Jungfruturen är gjord!

Vår första vandring med Aktiv i Torrevieja, den 27/ 2 2010.
Vi följde med på en lördagsvandring till Hardangervidda. Ett stort tack till Uwe som ledde gruppen på 7 personer till toppen med en vidunderlig utsikt. Vi hade följt en detaljerad körbeskrivning och hittade på första försöket den lilla kyrkan strax utanför Benijúzar. Här på parkeringsplatsen axlade vi våra ryggsäckar med medhavd fika, Uwe delade ut walkingsticks till alla som ville prova på och så drog vi iväg uppför. . .
Läs mer >>
OBS!
Utsikt från en cykelsadel
Det är tidig morgon när jag sätter mig på cykeln och långsamt trampar mig fram mellan de låga Patriciahusen ute i Torreta. Det hörs svaga rassel från grindar som öppnas, och bakom en mur hörs en hund skälla. Den vita katten som ofta syns i området häromkring sitter på trottoaren . . .
Läs mer >>Aktiviteter för spelsugna
Petanca, Canasta, Minigolf,
I Torrevieja är du granne med golfbanorna
Läs mer >>Gillar du att fiska?
Hassan kan ordna fisketurer ute på Medelhavet med start från hamnen i Torrevieja.
Läs mer >>Tolv länder på fjorton dagar
Vi bestämde oss slutligen för att pröva 'Via Baltica' på vår årliga väg från Helsingfors till Torrevieja. Den 515 mil långa resan förde oss genom tolv länder på fjorton dagar. Att 'fuska' sig genom så många länder på så kort tid ger kanske få bestående minnen av vad man sett. Men visst kan vi nu med stöd av dagboken återvända till de mest tilltalande områdena vi passerat. . . .
Läs mer >>