Fotogallerier

  GRAFFITI såg ljuset i början av 70-talet och utvecklades av kreativa ungdomar på andra sidan av atlanten, speciellt i New York. Själva ordet graffiti innebar oftast text ihop med någon illustration. Denna spraykonst uppfördes i sin början oftast på undangömda platser, typ byggnader och tunnelbanorna och uppfattades i oftast som klotter, men gjordes alltid i konstnärligt syfte och alltid i det offentliga rummet.
Att vi idag kan se denna fantastiska spraykonst lite överallt i Torrevieja kanske vi kan tacka dagens stadsplanering för. Regelverket fastslår att alla byggnader på marknivå skall vara affärslokaler och samtliga markytor som ligger öde skall förses med murar. Självklart blir det ett överflöd av lokaler som inte behövs. Ytor som bjuder in den gruppen graffitikonstnärer i stan, ibland på beställning men oftast i eget konstnärligt syfte att utveckla sig själv.
Öppna dina ögon när du vandrar på Torreviejas gator och njut av dessa kreativa kombinationer i text och bild. Jag gör det varje gång jag är ute på stan. Kameran har jag alltid med mig och kan lägga till en ny tagning av den här moderna spraykonsten. Klicka fram och njut av det som ibland kallas klotter, men å andra sidan rätta till stans ansikte där stadsplaneringen misslyckades.
UL

Graffiti i Torrevieja >>>


   100% NATURAL
En underbar samling fotografier av den spanske fotografen och författaren José B. Ruiz. En stor del av dessa otroliga tagningar visades sommaren 2009 på nya promenaden Vista Alegre i Torrevieja.
Jag som hade chansen att se den här fantastiska och monumentala vandringsutställningen utomhus bjöds på en exceptionell rundtur i den iberiska naturen.
Sponsor var den f.d. Cam-Banken.
I projektet ingick ytterligare två utställningar för visning inomhus,
en bok som förflyttar oss till en värld av överlevnad, full av känslor och färger, en värld av 100% natural.
Bilderna ingår i ett projekt som tillåter oss att veta kända platser och djurarter som kan försvinna inom en snar framtid.
Titta och njut på några av dessa tagningar med uppenbara konstnärliga värden.
Jag som fick tillfället att se dessa otroliga naturbilder den där sommaren i augusti 2009 passade på och dokumenterade
den vandrande utställningen med min kamera.
UL

100% Natural - fotoutställning i Torrevieja >>>Välkommen med synpunkter
på gallerierna
mail@aktivitorrevieja.com