CSS Dropdown Menu

AMICS
Det finns ett hjälpsamt kontor för oss utlänningar, kallat AMICS (Agencia de Mediación para la Integración y la Convivencia Social = verksamhet för att underlätta integration och social samlevnad). Det etablerades 2009 i dåvarande turistkontorets lokaler i hushörnet mellan kyrkan och ayuntamientot vid Plaza de la Constitución, men är nu flyttat till tidigare turistbyråkiosken/stugan vid strandpromenaden och riktar sig speciellt till invandrarna i Torrevieja.

Här är man beredd att skaffa fram blanketter och ge hjälp att fylla i dem för exempelvis ansökan om residencia liksom att svara på diverse frågor i myndighetsärenden, hänvisa vart man kan vända sig vidare etc. Alla talar engelska och man blir mycket vänligt bemött.

Under sitt första år har man haft 7.480 besökare, varav 4.968 var residenta i Torrevieja – siffror som bara slås av sin motsvarighet i huvudstaden i Alicante-provinsen.  Genom ett avtal med fackföreningarna hjälps också arbetssökande invandrare från Marocko och Latinamerika, vilka uppgick till 6.222 i fjol. Hela 98% av samtliga besökare var inskrivna i Torrevieja

Och vart tog det populära turistkontoret vägen? Jo, dels finns det i det nya kontoret bredvid Real Club Nautico nära strandpromenadens södra ände, dels finns en turistdisk omedelbart till höger innanför ayuntamientots entré.
dec.2013, uppdaterat jan.2016